Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής MRC Junior της Hellenic Educational Robotics Organization στον Εύοσμο


Το 19ο δημοτικό σχολείο Εύοσμου σε συνεργασία με τον οργανισμό H.E.R.O. (HELLENIC EDUCATIONAL ROBOTICS ORGANIZATION) οργανώνει Φεστιβάλ Ρομποτικής MRC Junior την Τετάρτη 12/6/2024.

Στο Φεστιβάλ Ρομποτικής στο οποίο συμμετέχουν διακόσιοι τριάντα μαθητές (230) του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχημάτισαν 67μαθητικές ομάδες μαζί με μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και είναι πανέτοιμες να μας εκπλήξουν, να δημιουργήσουν Ρομπότ – Αθλητές και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

Στόχος του φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με την MRC Junior της HELLENIC EDUCATIONAL ROBOTICS ORGANIZATION είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ώστε να διδαχθούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική κ.α.

Οι κατηγορίες των αθλημάτων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές, απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία.

Για κάθε άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά πολλοί και ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης, οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων.

Συγκεκριμένα, στο φεστιβάλ οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ομάδες και θα συναγωνιστούν

-στο άθλημα του ποδοσφαίρου (κατασκευή ρομπότ και αγώνες),

-στο άθλημα της σκοποβολής (κατασκευή μηχανικού όπλου και χρήση αυτού με σκοπό την ρίψη των στόχων

καθώς και

-στην έκθεση (παρουσίαση project ενός καινοτόμου ρομπότ, μιας εγκατάστασης, μιας εφεύρεσης χρησιμοποιώντας ρομποτικούς η παθητικούς μηχανισμούς).

Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα για αυτό και θα βραβευθούν όλες οι ομάδες ανεξάρτητα από τη θέση την οποία θα κατακτήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.