Συναυλία «Προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη» του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και διοργανώνει μία συναυλία με τίτλο «Προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη», την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 , στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το 2024 είναι για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης μία χρονιά πολυποίκιλων δράσεων τιμώντας αλλά και εορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η επόμενη μεγάλη συναυλιακή δράση που προγραμματίζει ο Σύλλογος είναι μία παράσταση αφιερωμένη στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου» του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη, η αρχόντισσα της Μεσογείου, δέχεται πάντα όλους τους κατατρεγμένους πρόσφυγες στην αγκαλιά της, ομοεθνείς και αλλοεθνείς, τους δίνει άσυλο και τους στηρίζει.

Και ύστερα αυτοί με την σειρά τους, την κάνουν νέα πατρίδα, την αγαπούν και την στολίζουν, γεμίζοντας έτσι κι άλλες λαμπρές σελίδες στη μακραίωνη ιστορία και πολιτιστική πορεία της.
Πόντος, Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, Καππαδοκία, Σμύρνη, Ίμβρος και Τένεδος είναι μερικές από τις σημαντικότερες φυλές που εγκαταστάθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Περιπέτειες από την εγκατάσταση τους, τραγούδια και χοροί, ήθη κι έθιμα με το σημαντικότερο το μπόλιασμα όλων αυτών στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη της δίνουν τον τίτλο «Προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη».

Συμμετέχουν χορεύοντας:

Χορευτική ομάδα Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης
Εργαστήρι Παράδοσης «Η Αχειροποίητος»
Χορευτική ομάδα Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ναύαρχος Βότσης»
Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου
Λυκείο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας ΟΙ ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΙΩΤΕΣ Θεσσαλονίκης
Λαογραφικός Σύλλογος Ν.Ρυσίου «Η Αρετσού»

& τραγουδώντας :
Χορωδία Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης
Εργαστήρι Παράδοσης «Η Αχειροποίητος»
Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων
Ι.Ν.Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου Δήμου Αμπελοκήπων
Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου
Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου

Συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας

Σενάριο – σκηνοθεσία: Πέτρος Παπαζήσης & θεατρική ομάδα Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλέκος Πετσής – Βασίλειος Αδαμόπουλος- Ιωάννης Τσάμης

Συναυλία «Προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη» στο Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2024»Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 Θέατρο Κήπου Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ,Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.