Θα γίνει «ΣΦΑΓΗ!» στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης»


Θα γίνει «ΣΦΑΓΗ!» την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, ώρα 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», αφού η παράστασή της θεατρικής ομάδας Φύρδην Μίγδην παρουσιάζεται σε έναν από τους μακροβιότερους θεατρικούς θεσμούς της Θεσσαλονίκης, τις «Ημέρες Θεάτρου» του Δήμου Παύλου Μελά, που και φέτος φιλοξενεί παραστάσεις από πολύ αξιόλογες ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας!

«Είμαστε βάρβαροι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό είναι το επαναλαμβανόμενο μήνυμα του έργου. Είναι η φρικαλέα ανισορροπία ανάμεσα στη μικρότητα του ανθρώπου και τις φιλοδοξίες του, ανάμεσα στην υποβόσκουσα βαρβαρότητά μας και τη δυνατότητά μας να δημιουργούμε μοναδικά έργα τέχνης. Όμως, σε τι ωφελεί η τέχνη, αν δεν βελτιώνει τον άνθρωπο, αν δεν τον κάνει να αναζητά την τελειότητά του, παρά τον μεταμορφώνει σε όργανο ματαιοδοξίας;»

Υπόθεση:
Tο έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σε μια πλατεία και περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν με κωμικοτραγικό τρόπο, αναδεικνύοντας ως νικητή το θεό της Σφαγής.

Σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου
Επιμέλεια σκηνικών/Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου
Κοστούμια: «Φύρδην Μίγδην»

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σωτηρία Κατούνα, Χρήστος Δελτσίδης, Ρόζα Μάρκου, Μάνος Κανταλάς
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ: https://pavlosmelas.gr/imerestheatrou2024/

 Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, ώρα 21:30
 Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης»

Στα πλαίσια της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων «Ημέρες Θεάτρου»
Διοργάνωση: Δήμος Παύλου Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.