Άνοιξε τις πύλες της η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Η 15η ΔΕΒΘ άνοιξε τις πύλες της με 285 εκδότες από την Ελλάδα και 22 ξένα κράτη, περί τις 500 εκδηλώσεις, πλήθος συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, τιμώμενες χώρες αυτές της Γαλλοφωνίας και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα».

Για τέσσερις ημέρες η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για το αναγνωστικό κοινό που άρχισε ήδη να συρρέει στα Περίπτερα 13, 14 και 15. Η 15η ΔΕΒΘ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Η μεγάλη ετήσια γιορτή της λογοτεχνίας και του πολιτισμού, η 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαΐου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), με διοργανωτή το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και συνδιοργανωτές τη ΔΕΘ-HELEXPO, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη 15η ΔΕΒΘ συμμετέχουν με περίπτερο περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή με περίπτερα οι εξής χώρες: Αίγυπτος, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ισραήλ, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Ταιβάν, Τουρκία, (Βέλγιο, Γαλλία, Ιράν, Κύπρος, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ).

Επίσης, εντός του περιπτέρου της Γαλλοφωνίας και μέσω του διεθνούς γραφείου των Γάλλων Εκδοτών (BIEF) συμμετέχουν 44 Γάλλοι εκδότες. Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων στη φετινή διοργάνωση.

Περισσότεροι από 40 συγγραφείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση. Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η μεγάλη γιορτή του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις.

Το φετινό πρόγραμμα της αγαπημένης γωνιάς παιδιών, εφήβων και εκπαιδευτικών περιλαμβάνει πάνω από 105 εκδηλώσεις, με την πολύτιμη συνεργασία 30 εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και 12 πολιτιστικών φορέων (ιδρύματα, ινστιτούτα, μουσεία, πανεπιστήμια, πρεσβείες κ.ά.), στις οποίες συμμετέχουν 136 συγγραφείς, εικονογράφοι, ομιλητές, καλλιτέχνες, εμψυχωτές και παιδαγωγοί: Συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους, εκδότες και βιβλιοθηκονόμους, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα με αφορμή βιβλία, οργανωμένες επισκέψεις ομάδων μαθητών, γνωριμία με δημιουργούς από το εξωτερικό,εκθέσεις εικονογράφησης, γωνιά ανάγνωσης και πολλές ακόμα μικρές και μεγαλύτερες εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.