Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη - Δωρεάν Τεστ Μνήμης σε όλους τους δημότες

Πρωτοποριακές εξετάσεις στο πλαίσιο διάγνωσης της νόσου Alzheimer προσφέρει εντελώς δωρεάν σε όλους τους δημότες του άνω των 55 ετών ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και μάλιστα χωρίς να μετακινηθούν από την περιοχή τους αρκεί να κλείσουν ραντεβού στην τοπική δημοτική τους δομή.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Τεστ Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε όλους τους ενδιαφερόμενους άνδρες και ενδιαφερόμενες γυναίκες που βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα (Σεπτέμβριο) για τη Νόσο Alzheimer και την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου).

«Προσφέρουμε σε όλους τους δημότες μας που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα κινδύνου, δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο αφού καθώς μεγαλώνει ένα άτομο, παρατηρείται μια φυσιολογική ελάττωση των δυνατοτήτων της μνήμης. Η πρόληψη βοηθάει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια της άνοιας, να αναζητήσουν υποστήριξη όταν χρειαστεί και να ευαισθητοποιηθούν στην αναζήτηση για επιπλέον περίθαλψη των πασχόντων από άνοια, αλλά και των συνοδών τους. Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει ότι θα ζήσω καλύτερα και για περισσότερο» σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Την εποπτεία του διαγνωστικού προγράμματος έχει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για Θέματα Υγείας, διακεκριμένος πνευμονολόγος, Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους στην περιοχή που τους εξυπηρετεί.

Συγκεκριμένα:
  • ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος 2310331093
  • Α΄ΚΑΠΗ Πυλαίας 2313302751
  • Β΄ΚΑΠΗ Πυλαίας(Μαλακοπή) 2310925210
  • ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου 2310358552
  • ΚΑΠΗ Φιλύρου 2310678546
  • Ιατρείο Χορτιάτη 2310349777

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.