Εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στη Νεάπολη

Εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στη Νεάπολη

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη δράση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αναμόρφωση της περιοχής Στρεμπενιώτη (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Με στόχο την αναμόρφωση της περιοχής Στρεμπενιώτη, αλλά και την ανάδειξη του εθελοντισμού, διοργανώνεται μια ακόμη παρέμβαση από το δήμο Νεάπολης-Συκεών και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης σε μια περιοχή της Νεάπολης που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολιτών, και η οποία έχει εξελιχθεί πλέον σε ετήσια θεσμική δράση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, με το ραντεβού να έχει προγραμματισθεί για τις 10 το πρωί στην προέκταση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (4ο-5ο Γυμνάσιο, ανοικτό πάρκινγκ).

Η δράση ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών, και τοπικού αντιδημάρχου Νεάπολης, Δημήτρη Ζιγκερίδη, στην οποία συμμετέχουν η Ομάδα «Φίλοι Στρεμπενιώτη», τοπικοί σύλλογοι και φορείς, σχολικές κοινότητες και δεκάδες εθελοντών πολιτών. Για την επιτυχία, δε, της κυριακάτικης εξόρμηση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντώνης Σαουλίδης έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και υποστήριξης διαθέτοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα φυτά.

Παράλληλος σκοπός αυτής της δράσης, όπως σημειώνουν οι δύο αντιδήμαρχοι, είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού, των κοινωνικών ευαισθησιών και της αγάπης για το περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο καλούν τους κατοίκους της περιοχής, μικρούς και μεγάλους, μαθητές σχολείων και τοπικούς συλλόγους να πάρουν μέρος σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια του δήμου για την προστασία του οικοσυστήματος.

Εκτός από τον καθαρισμό των συγκεκριμένων χώρων στην περιοχή Στρεμπενιώτη, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να φυτεύσουν περίπου 120-150 δενδρύλλια και θάμνους, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του οικοσυστήματος και στην ενδυνάμωση του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Η καθαριότητα και η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία:
• Δίπλα από τα γήπεδα του Τένις
• Στο πάρκο και το παρκάκι της οδού Μητροπόλεως
• Στο χώρο κάτω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης
• Στο χώρο επί των οδών Διγενή και Μητροπόλεως
• Στο χώρο γύρω από το κτίριο του 1ου Συστήματος Προσκόπων

-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 2313.329501,-2


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.