25η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μουσική πανδαισία στον δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Δαλάτση .
Η 25η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 18 Χορωδιών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με χορωδιακή μουσική υψηλών προδιαγραφών θα πλημμυρίσει και φέτος το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στην 25η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μια εκδήλωση μουσικής πανδαισίας, μέσω της συλλογικής εκφραστικής δυναμικής που σμίγει ήχους και λέξεις, που έχει ως επίκεντρο την αγάπη των συμμετεχόντων για τη μουσική.

Η 25η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, στην οποία συμμετέχουν 18 Χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντα δημοτικού συμβούλου Γιάννη Δαλάτση, χάρη στην επιμονή, το ενδιαφέρον, τη θέληση, την οργανωτική επιμέλεια και εποπτεία του οποίου ο θεσμός αναβαθμίστηκε, εμπλουτίστηκε και πήρε νέα πνοή.
«Σε μια μοναδική αισθητική εμπειρία και απόλαυση ξεχωριστών μελωδιών και ερμηνειών θα μας ταξιδέψουν για μια ακόμη χρονιά, εκατοντάδες μαγικές φωνές ταλαντούχων δημιουργικών ανθρώπων κάθε ηλικίας, αναδεικνύοντας τη δύναμη και την ξεχωριστή φιλοσοφία της χορωδιακής μουσικής, μέσα από έναν θεσμό-σταθμό για το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά και για ολόκληρη την πόλη μας» τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), και συμπληρώνουν: «Θα αποτελέσει και φέτος το ξεχωριστό σημείο συνάντησης δεκάδων χορωδιών και εκατοντάδων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, που θα ενώσουν τις ξεχωριστές φωνές τους για να αναδείξουν τη “μαγεία” της χορωδιακής μουσικής και να την χαρίσουν στο κοινό της πόλης».

Η 25η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου-Σάββατο 8 Φεβρουαρίου-Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), με ώρα έναρξης καθημερινά στις 6:30 μ.μ., και με ελεύθερη είσοδο.

Συντονιστές της τριήμερης συνάντησης των Χορωδιών είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Καγιαμπίνη και Θανάσης Καλτσίκας, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Μαρία Κουβακλή.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://drive.google.com/…/1vTH6ziYrjOlfuLEBD_xBcGLYd…/view…


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.