Ηχόραμα για τον Φρεντ Ασταίρ στις 5 Φεβρουαρίου

Αφιέρωμα στον Φρεντ Ασταίρ με τίτλο «Ο Φρεντ Ασταίρ και οι υπέροχες γυναίκες που χόρεψαν μαζί του» θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των μουσικών αφιερωμάτων «Ηχόραμα» της ΔΕΘ-Helexpo. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 20:00, από τον δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη, με υλικό από το προσωπικό του αρχείο.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφική πορεία του Φρεντ Ασταίρ, με αποσπάσματα από τα 31 μιούζικαλ στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει. Ο Φρεντ Ασταίρ (1899-1987), αυστριακής καταγωγής, γεννημένος στις ΗΠΑ, ήταν χορευτής, χορογράφος, τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον ονόμασε «πέμπτο μεγαλύτερο άνδρα-σταρ όλων των εποχών».

«Η ιστορία του χορού στον κινηματογράφο άρχισε με τον Φρεντ Ασταίρ», είχε δηλώσει ένας άλλος σπουδαίος χορευτής-χορογράφος του κινηματογράφου, ο Τζιν Κέλλυ. Το πόσο σημαντικός καλλιτέχνης ήταν και πόσο επηρέασε άλλους καλλιτέχνες έχουν αναγνωρίσει, μεταξύ άλλων, αστέρια όπως οι Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μάικλ Τζάκσον, Ζoρζ Μπαλανσίν, Μιχαήλ Μπαρίσνικoφ, Τζερόμ Ρόμπινς. Το όνομα του Ασταίρ συνδέθηκε ιδιαίτερα με αυτό της Τζίντζερ Ρότζερς, αφού έπαιξαν μαζί σε 10 ταινίες.

Στο αφιέρωμα, που διαρκεί 1 ώρα και 43 λεπτά, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από 31 μιούζικαλ στα οποία έχει εμφανισθεί, χορεύοντας με γνωστές γυναίκες παρτενέρ, μεταξύ των οποίων οι Joan Crawford, Joan Fontaine, Eleanor Powell, Paulette Goddard, Rita Hayworth, Marjorie Reynolds, Joan Leslie, Lucille Bremer, Judy Garland, Ann Miller, Vera Ellen, Betty Hutton, Jane Powell, Cyd Charisse, Leslie Caron, Audrey Hepburn και βέβαια η Τζίντζερ Ρότζερς.

Η είσοδος των Ι.Χ. θα είναι ελεύθερη από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και η στάθμευση δωρεάν. Η αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την Πύλη Εμπορίου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.