«Ο Σέφτελον ο Γιάννες» θεατρική παράσταση στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το θεατρικό τμήμα του, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Σέφτελον ο Γιάννες». Μια κωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός»

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο "ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΕΙΟ" Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης θεατρική σκηνή "Σοφία Βέμπο"(Μ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης).Είσοδος ελεύθερη.

Τη διασκευή στην ποντιακή διάλεκτο έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Ζουρουφίδης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Σακατζής, τη μουσική ο Γιώργος Μωυσιάδης και τα σκηνικά η Λάμπω Κυπριανίδου.

Υπόθεση του έργου:
Ένας αφελέστατος ανθρωπάκος ο Γιάννες , παγιδεύεται από μια πονηρή χήρα, την Παρθένα, η οποία ζει πλουσιοπάροχα από την ασφάλεια του δήθεν νεκρού συζύγου της, Ανέστη . Όταν ο τελευταίος εμφανίζεται με σάρκα και οστά εκείνη θα βάλει τον αγαθό Γιάννε να τον σκοτώσει και εκείνος θα καταλήξει στο δικαστήριο, όπου τελικά θα απαλλαχθεί λόγω βλακείας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.