«Σκότωσε με ψυχούλα μου» στο Θέατρο Χιλής με είσοδο ελεύθερη για το κοινό


To Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς ανεβάζει την κωμωδία του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν «Σκότωσε με ψυχούλα μου» την Πέμπτη 5, Παρασκευή 6 και Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Θέατρο Χιλής (Χιλής 10, Καλαμαριά) σε σκηνοθεσία Αγγελικής Σαπάτρα.Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Δύο γυναίκες προχωρημένης ηλικίας ζουν σε μια γειτονιά μεγαλούπολης. Δύο μοναχικές ψυχές πού λαχταράνε ένα χάδι, ένα χαμόγελο, μια αντρική συντροφιά, καθώς έχουν μείνει χήρες και ολομόναχες εδώ και πολλά χρόνια. Η μόνη διέξοδος στην πλήξη τους είναι να φαντασιώνουν, σε σημείο πού να πιστεύουν πρόσωπα και γεγονότα που δεν υπάρχουν, μέχρι την στιγμή πού ακούν στο ραδιόφωνο πως ένας άντρας παρουσιάζεται σαν υπάλληλος της εταιρείας φωταερίου μπαίνει στα σπίτια μοναχικών γυναικών και αφού τις βιάσει τις πνίγει. Η επίσκεψη του υπαλλήλου της εταιρείας φωταερίου στο σπίτι μιας εκ των δύο γυναικών δρα καταλυτικά, καθώς γίνεται η αφορμή να ξεδιπλωθούν κρυφοί πόθοι και πάθη, όνειρα και ζήλιες, πού δρομολογούν μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις. Αυτή η μοιραία επίσκεψη αλλάζει την ροή της ιστορίας και δίνει ένα αναπάντεχο και απρόσμενο τέλος στη ζωή των πρωταγωνιστών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αγγελική Σαπάτρα
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κατερίνα Πετρίτση
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Παύλος Γαβριηλίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ &
ΦΩΤΙΣΜΟΥ Παύλος Γαβριηλίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Αβράαμ Λιαρετίδης, Παναγιώτης Μυλόπουλος
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Ομάδα Εργαστήριου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΣΙΓΕΝ: Σμαρώ Σπιταλιωράκη
ΝΤΙΧΑ: Βερόνικα Βαφειάδου
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ: Θεόδωρος Λαμπριανίδης

ΑΣΙΖ ΝΕΖΙΝ
Φιλολογικό ψευδώνυμο του Μεχμέτ Νουσρέτ Νεσίν. Ήταν Τούρκος λογοτέχνης και ευθυμογράφος, ο οποίος έγραψε περισσότερα από εκατό βιβλία.
Ο Νεζίν είχε καταγωγή από τους Τατάρους της Κριμαίας, γεννήθηκε το 1915 στην Χάλκη ένα από τα πριγκηπόννησα της Κωνσταντινούπολης, στης μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Έπειτα από τη θητεία του ως αξιωματικός για αρκετά χρόνια, έγινε συντάκτης μιας σειράς σατυρικών περιοδικών με σοσιαλιστική κλίση. Ο ίδιος φυλακίστηκε αρκετές φορές και τέθηκε υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας για τις πολιτικές του απόψεις. Απεβίωσε στις 6 Ιουλίου του 1995, στο Τσεσμέ.

Ώρες και μέρες παραστάσεων:
Πέμπτη & Παρασκευή 21:00 – 23:00
Κυριακή 20:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.