Βαριετέ "Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση" στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος"

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει, το Σαββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 21:00, την θεατρική παράσταση Βαριετέ "Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση" από την Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων "Μελίνα Μερκούρη" της Κοινωφελούς Επιχείρησης υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης- Συκεών σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ


Ατενίζοντας τον διαχρονικό ορίζοντα της τσεχωφικής δημιουργίας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε έναν θεατρικό θησαυρό: ήρωες και ρόλοι σε κρίση ταυτότητας.

Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική και κοινωνική παρακμή, απόρροια της σοβαρής πτώσης των αξιών, αυτοί οι ήρωες, τύποι χαρακτηριστικοί για την εποχή τους που όμως είναι διαχρονικοί και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πανανθρώπινοι, μας έδωσαν το υλικό, μέσα από μια ποικιλία διηγημάτων και θεατρικών έργων, για να στήσουμε μια παράσταση 6 επεισοδίων και 22 ρόλων.

Επιμείναμε στη νοηματική πυκνότητα και ψυχογραφική σαφήνεια για να τους «αναγνώσουμε» ερμηνευτικά και τους παραδίδουμε στην κρίση του σημερινού θεατή. Σε μια παράσταση γέλιου, γιατί αυτό απελευθερώνει το μυαλό και ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καταστέλλουμε τον φόβο και κινητοποιούμε την ελπίδα για τον καθένα από εμάς.

Γελάστε, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, σε μια παράσταση που φτιάχτηκε με υλικά του χθες για το σήμερα.

Συντελεστές:
Απόδοση – προσαρμογή κειμένων: Η θεατρική ομάδα
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Αναστασία Γαλλού
Επιμέλεια μουσικής: Σταμάτης Στάμογλου
Δημιουργικό αφίσας: Αργυρώ Τσιώμου

Ερμηνεύουν τους ρόλους:
Ιωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου, Πέτρος Μπόζογλου.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά-απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για την ΑΡΩΓΗ και την ΕΥΝΟΙΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.