Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την ημέρα μνήμης


Τιμώντας την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, ημερομηνία θανάτου του ήρωα μακεδονομάχου Παύλου Μελά το 1904, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 μ.μ.

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ξεναγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις σε τρεις ομάδες διαδοχικά και κατά τις ώρες 16.00 – 16.45 (α’ ομάδα), 17.00 – 17.45 (β’ ομάδα) και 18.00 – 18.45 (γ’ ομάδα).

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τις επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, παρακαλείσθε να κάνετε τηλεφωνικά κράτηση στο τηλέφωνο: 2310 229778 (8:30 - 14:30 μ.μ.).

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του προγράμματος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διαθέτει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα συλλογή κειμηλίων του Παύλου Μελά, χάρη στη δωρεά της εγγονής του Μελά, κ. Ναταλίας Ιωαννίδη, αλλά και άλλων ιδιωτών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το κιβώτιο εκστρατείας που χρησιμοποιούσε ο Μελάς στη Σχολή Ευελπίδων, το λοφίο του από την ίδια περίοδο, αλλά και η παλάσκα του ως αξιωματικός του πυροβολικού, η ζώνη της μεγάλης στολής του, το εγχειρίδιο και το περίστροφό του. Εκτός από τα στρατιωτικά κειμήλια, το Μουσείο διαθέτει και άλλα κειμήλια, όπως το προσκλητήριο του γάμου του, οικογενειακές φωτογραφίες, κάρτες και επιστολές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.