Έρευνα για τις μετακινήσεις διεξάγει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Οι πολίτες διαμορφώνουν τον μελλοντικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη

Με στόχο την καταγραφή των τοπικών κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών και την ανάδειξη των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά στη διεξαγωγή πιλοτικής έρευνας, τόσο μέσω διαδικτύου όσο και με τηλεφωνική συνέντευξη, για τις μετακινήσεις εντός του Δήμου, καλώντας τους κατοίκους να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο μελλοντικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη. 

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης της υφιστάμενης κατάστασης σε τοπικό επίπεδο, που θα αποτυπώσει τον χάρτη των μετακινήσεων και των κυκλοφοριακών συνθηκών, τα ιδιαίτερα προβλήματα κινητικότητας, τη συμπεριφορά των μετακινουμένων αλλά και τις επιλογές τους στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

“Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στο δήμο μας είναι - και πρέπει να είναι - υπόθεση συλλογική. Ως δημοτική αρχή επενδύουμε στην κοινωνική συμμετοχή, αξιοποιώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των πολιτών, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες μετακίνησης και κυκλοφορίας εντός του Δήμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην έρευνα, συμβάλλοντας καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν, με γνώμονα τη βιώσιμη πόλη και τη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους”. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα πρέπει να συμπληρώσουν δύο ερωτηματολόγια : 
  1. Ερωτηματολόγιο Έρευνας Μετακινήσεων σε κανονικές συνθήκες, το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί στο παρακάτω link: https://forms.gle/PJG32epTGaeVnUNr6 
  2. Ερωτηματολόγιο Δηλωμένης Προτίμησης (εντοπισμό των βασικών κριτηρίων που καθορίζουν την επιλογή του μέσου μεταφοράς των πολιτών), το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί στο παρακάτω link: https://forms.gle/16rXiqaafVNsuUoB6 
Η πιλοτική αυτή έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Ευρωπαϊκό Έργο InnovaSUMP και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, ενώ τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα συμβάλλουν συμπληρωματικά στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου αναφορικά με την κινητικότητα και στον εμπλουτισμό των στοιχείων που θα συλλεχθούν κατά την εκπόνηση Σχεδίου βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου. 

Σημειώνεται ότι η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι ανώνυμη και όλη η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων γίνεται σε απόλυτη συμφωνία με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (G.D.P.R.).

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.