Συλλογή και δωρεά παιδικών βιβλίων στον Δήμο Κορδρλιού - Ευόσμου

Συλλέγουμε και δωρίζουμε παιδικά βιβλία «Χάρισε μου έναν παραμυθένιο κόσμο» 

Μια ακόμη πρωτοβουλία γεμάτη ευαισθησία και αγάπη που έχει στο επίκεντρο της, τα παιδιά, αναλαμβάνει η Τοπική Κοινότητα Ευόσμου, προάγοντας αφενός μεν την φιλαναγνωσία και την εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και αφετέρου την ποιοτική και εκπαιδευτική κατ’ οίκον απασχόληση τους στην εποχή της πανδημίας. 

«Το βιβλίο είναι μια πύλη που οδηγεί στη γνώση κι ένα όχημα για τα πιο συναρπαστικά ταξίδια, προσφέροντας μέσα από τις σελίδες του τη δυνατότητα να βρεθείς ανά πάσα στιγμή στην άλλη άκρη του σύμπαντος. Σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που ζούμε, η πρόσβαση στο βιβλίο δεν είναι εύκολη για όλους και ως άνθρωποι οφείλουμε να στεκόμαστε πλάι στους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο και ειδικά στα παιδιά. Αυτές τις γιορτές, όσοι μπορούμε, ας χαρίσουμε καινούρια ή αχρησιμοποίητα βιβλία στα παιδιά που έχουν ανάγκη, προσφέροντας τους ένα ξεχωριστό δώρο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Φωτιάδη, η Τοπική Κοινότητα Ευόσμου δίνει την ευκαιρία στα παιδιά – και ειδικά σήμερα που είναι εγκλεισμένα στο σπίτι- και χρειάζεται ειδική άδεια ακόμη και για την πιο μικρή και κοντινή μετακίνηση τους, να ταξιδέψουν με την φαντασία τους σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα βιβλίο! 

Για το λόγο αυτό και με το σύνθημα «Χάρισε μου έναν παραμυθένιο κόσμο », η Τοπική Κοινότητα Ευόσμου, καλεί όλους τους συνδημότες μας, εν όψει των Χριστουγέννων γίνουν φορείς χαράς, δωρεάς και προσφοράς και με ένα καινούργιο ή αχρησιμοποίητο βιβλίο (περιορισμός - οδηγία λόγω κορονοιού) να αγγίξουν με αγάπη την ψυχή ενός παιδιού, που το έχει άμεση πνευματική ανάγκη. 

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα παραχωρηθούν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ, δια της οποίας θα προσφερθούν στα παιδιά απόρων- μονογονεικών οικογενειών και ευπαθών ομάδων. 

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, τα καινούργια ή αχρησιμοποίητα βιβλία θα συγκεντρώνονται στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57 
  • την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 από τις 4μμ έως -7μμ 
  • την Δευτέρα και Τρίτη 21-22 Δεκεμβρίου 2020 από τις 9πμ έως 7μμ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της εκστρατείας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν για την προστασία, την ασφάλεια και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την διάρκεια της συναλλαγής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.