Διαδικτυακή έκθεση «Λάβαρα: 200 χρόνια μετά»


Με αφορμή την εμβληματική επέτειο του 1821 η Ένωση Καλλιτεχνών Συντηρητών Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει online έκθεση, από τις 25 Μαρτίου 2021 έως τις 30 Ιουλίου 2021, με δυνατότητα προσωπικής περιήγησης στα εκθέματα.

Οι εικαστικοί της Ένωσης Καλλιτεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημιουργούν πρωτότυπα έργα – ΛΑΒΑΡΑ – του σήμερα.

Για αιώνες, τα λάβαρα λειτουργούσαν ως σύμβολα, συμπύκνωναν αγώνες και πόθους για ελευθερία και νίκη και προέβαλλαν αξίες που ένωναν ομάδες ανθρώπων, ανθρώπων που αγωνίζονταν για τα ιδανικά τους. Πώς θα ήταν όμως τα σημερινά λάβαρα; Ποιά είναι τα ιδανικά για τα οποία οφείλουμε να αγωνιζόμαστε; Ποιές είναι οι αξίες που πρέπει να μας διέπουν; Ποιά σύμβολα προάγουν την ενότητα μας; Οι καλλιτέχνες της έκθεσης δίνουν τις δικές τους ερμηνείες και φέρουν σύμβολα σε σύγχρονο πλαίσιο.

Στην διαδικτυακή έκθεση περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, ψηφιακής επεξεργασίας, προβολής και άλλων μέσων. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την έκθεση σε αυτόν τον σύνδεσμο (link) και να έχει την δυνατότητα προσωπικής περιήγησης.

Επιμέλεια Έκθεσης : Κατερίνα Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.