Διαδικτυακές παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών


Γιορτάζοντας, την Παρασκευή 2 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τιμώντας τα γενέθλια του διάσημου Δανού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί τους μικρούς του φίλους να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους και μέσα από τις σελίδες τους να ανακαλύψουν τους ελεύθερους, διάπλατους κόσμους που θα ανοίγονται πάντα μπροστά τους.
«Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά. Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν» σημειώνει η αγαπημένη μας πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, αποδίδοντας/μεταφράζοντας την εξίσου πολυβραβευμένη Κουβανοαμερικανή ποιήτρια και συγγραφέα Margarita Engle.

“Ιδιαίτερα η περίοδος που διανύουμε, που τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μένουν πολλές ώρες σπίτι, συχνά μπροστά σε οθόνες που δεν αφήνουν περιθώρια στη δημιουργική φαντασία τους, είναι μία καλή αφορμή να τα βάλουν τα παιδικά βιβλία στη ζωή τους” υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Νεάπολης-Συκεών, προσκαλώντας όλα τα παιδιά στην διαδικτυακή εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνουν από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Συγκεκριμένα, για μία ολόκληρη εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιούν διαδικτυακές παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, με αστείες ιστορίες, παραμύθια με μηνύματα, ιστορίες περιπέτειας, παρέα με αγαπημένους ταλαντούχους Έλληνες συγγραφείς που θα συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ανυπομονούν να γνωρίσουν τους μικρούς τους αναγνώστες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή για να τους αποσταλεί το σχετικό link για να μπουν στην παρέα.

(Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας, ΕΔΩ. https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfi6Ic.../closedform)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, ώρα 18.00
“Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων”

Μια αστεία ιστορία από τη Σοφία Νέμα για τα δίδυμα παιδιά του Κοντοπίθαρου και τις περιπέτειες τους.
Δίδυμοι μπελάδες, απαγωγείς για κλάματα, γονείς σε απόγνωση, ιμιτασιόν ξόρκια και μια κουκουβάγια. Όλες αυτές οι περιπέτειες θα μας διδάξουν τη δύναμη της γνώσης.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρα 18.00
“Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για τον θυμό”

Η ψυχολόγος Ελένη Σολταρίδου έγραψε ένα παραμύθι για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να διαχειριζόμαστε τον θυμό.
Μια ιστορία γεμάτη αγάπη και πρακτικές συμβουλές!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ώρα 18.00
“Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι”

Είμαι η Νέρα και είμαι πρώην εγκαταλειμμένο σκυλάκι. Η ιστορία μου είναι αληθινή και η μαμά μου Μαρία Πανάγια την έκανε παραμύθι σαν παραμύθι.
Πρόκειται για μια αθώα σκυλίτσα τη Νέρα, που διώχτηκε με βίαιο τρόπο από το σπίτι που γεννήθηκε, και βρέθηκε μόνη και απροστάτευτη στον δρόμο. Η ιστορία της αδέσποτης Νέρας μετατρέπεται σε μια βάναυση πραγματικότητα αλλά και σ’ ένα ηχηρό μήνυμα προς εμάς και τα παιδιά μας, ώστε να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζώα.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, ώρα 18.00
“Πάμε να μετρήσουμε τη γή;”

Ό Λέγκ και Ο Άλεξ αποφασίζουν να μετρήσουν τη γή. Η Κατερίνα Τζαβάρα μας παροτρύνει να κάνουμε ένα Ημερολόγιο Περιπέτειας με τα δικά μας όνειρα.
Δύο κολλητοί φίλοι μετρούν με αριθμούς όλα όσα κάνουν μαζί, ώσπου κάποιο βράδυ αποφασίζουν να μετρήσουν και τη Γη! Σας φαίνεται δύσκολο; Ε, λοιπόν, είναι! Ο Λεγκ και ο Άλεξ χρειάζεται να περάσουν από βουνά, θάλασσες, κάστρα και ουρανοξύστες μέχρι να φτάσουν μπροστά σε ένα..τοιχοθηρίο! Πώς θα προχωρήσουν για να γνωρίσουν τη Γη; Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο της ζωής τους; Τι ρόλο θα παίξει ένα κόκκινο «σκουπιδάκι» που πέφτει από τον ουρανό;

Ελάτε να απολαύσουμε παρέα αυτή την ιστορία που μιλάει για την κατάκτηση των παιδιών να ξεπερνούν τις δυσκολίες μέσα από τη δύναμη της φιλίας και της αποδοχής.

Πληροφορίες:
• Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, 9.00-15.00, τηλ. 2310 217376
• Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, 9.00-15.00, τηλ. 2310 635060
• Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, 9.00-15.00, τηλ.2310 676356

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.