Το θεατρικό δρώμενο “Τα πλωτά νησιά” στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο


Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο συνδιοργανώνει με το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο “Πούπουλο” (Drama Center) την παράσταση/performance “Τα πλωτά νησιά”. 

Ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στις σκέψεις του Εουτζένιο Μπάρμπα για την τέχνη του θεάτρου μέσα από το έργο του «Πλωτά Νησιά – Πέρα απ’ τα Πλωτά Νησιά» και το “Θέλω μια χώρα” του Φλουράκη Ανδρέα.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με εθελοντική συνεισφορά ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ».

“Η ζωή είναι μια διαδρομή, ένα ταξίδι μαγικό, άγνωστο, λευκό. Μας επιλέγει ή το επιλέγουμε;
Δύσκολή ερώτηση. Ίσως και να μην έχει καμιά σημασία. Ίσως το μόνο που μας αρκεί είναι οι κατάλληλες αποσκευές. Αυτό σκεφτήκαμε κι εμείς. Με μόνες αποσκευές μας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, διανύσαμε κι εμείς μια διαδρομή μπαίνοντας σε μονοπάτια διαφόρων τεχνικών θεάτρου.

Μέσα από την κίνηση, τον ρυθμό, την μουσική και μέσα από την δημιουργία τρισδιάστατων μορφών, οι ήρωες ανακάλυψαν τον εαυτό τους – χτίσαν την ταυτότητά τους και βρήκαν τους μοναδικούς τους στόχους. Στα μονοπάτια φτιάξαμε νησιά, νησιά πλωτά. Όχι για να είμαστε ασταθείς, αλλά για να μάθουμε να ισορροπούμε. Με φόντο λευκό, λευκό καμβά έτοιμο να ζωγραφιστεί με τα χρώματα των παιδιών.

Προέκυψαν τόσες πολλές αποχρώσεις, τόσες πολλές ιδέες που έκαναν τα νησιά μας εύφορα και παραγωγικά. Έτοιμα να δεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες… Και ποιος ξέρει; Ίσως κι εκείνοι με την σειρά τους δημιουργήσουν τα δικά τους Πλωτά Νησιά… κάποτε”.

Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ. 2313318700

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
-Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από την εκδήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.