Ξεκινούν οι τετραήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2022»

«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2022»: ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Ξεκινούν με τρεις σημαντικές μουσικές συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, και κορυφώνονται με ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στη διάρκεια του οποίου θα μοιραστεί το γνωστό, παραδοσιακό «ατζέμ πιλάφ», οι τετραήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2022» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ένας θεσμός πολιτισμού και παράδοσης που συνδέεται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Φέτος οι εκδηλώσεις, ξεκινούν από την Κυριακή 17 Ιουλίου, θα κρατήσουν έως και την Τετάρτη 20 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: «Τα λαϊκά της καρδιάς μας». Συναυλία με τους Παναγιώτη Καραδημήτρη και Εύη Κουτσαυτάκη
  • Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: «Στην οδό Φρυνίχου». Συναυλία με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, αφήγηση Υρώ Μανέ, καλλιτεχνική επιμέλεια Λίνα Νικολακοπούλου.
  • Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: Μεγάλη Λαϊκή Συναυλία με τη Γλυκερία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Πρ. Ηλία Πυλαίας με μαέστρο την Ελεονώρα Καλαϊτσίδου. Επιμέλεια Κώστας Μπλιάτκας.
  • Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναβίωση του εθίμου «μοίρασμα του πιλαφιού (Ατζέμ πιλάφ)». Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλάρετος», Χορευτικό Τμήμα ΚΕΠΑΠ Πυλαίας, Ένωση Ποντίων Πανοράματος, Σύνδεσμος κατοίκων συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας.
Στη διάρκεια της γιορτής του προστάτη Προφήτη Ηλία, θα τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν φέτος απρόσκοπτα οι θρησκευτικές τελετές και θα λειτουργήσουν κανονικά η εμποροπανήγυρη με τους πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών καθώς και τα καταστήματα εστίασης.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.