Ξεκινούν τα αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου


Τα πανελλαδικώς καταξιωμένα αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα “Γνωριμία με τα αρχαία παιχνίδια” και “Ανακαλύπτοντας τα αθλήματα» που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, για ακόμη μια χρονιά “ανοίγουν τα φτερά τους”, δίνοντας την ευκαιρία στη μαθητική κοινότητα να μυηθεί στον κόσμο του αθλητισμού, να ενισχύσει την αγάπη της για τα αθλήματα και τη σωματική άσκηση και να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Στα παραπάνω προστίθεται φέτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι στο Τένις”.Σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής

Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται με τη συνδρομή έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και συνιστούν ένα σύγχρονο και εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης πέρα από τα θρανία, καλλιεργώντας στα παιδιά την ευγενή άμιλλα και το "ευ αγωνίζεσθαι" και στοχεύοντας στην κατάκτηση της γνώσης μέσω της εμπειρίας και της ενεργούς συμμετοχής, σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας χωρίς διακρίσεις.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν και για τον προγραμματισμό της συμμετοχής τους τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται: στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη, Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή, Εύοσμος ( Καθημερινά 8:00 – 14:00) και στα τηλέφωνα: 2310574155, 2310700082.

Η “ταυτότητα” των εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Γνωριμία με τα αρχαία παιχνίδια
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια» υλοποιείται από το 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (Δ.Α.Κ. “Βούλα Πατουλίδου”) και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ έως ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.
Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τα παιχνίδια και τον τρόπο ζωής των παιδιών στην αρχαιότητα, η εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, η σύγκριση με τα σύγχρονα παιχνίδια, η ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων

Ανακαλύπτοντας τα αθλήματα
Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα για παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Α΄ - Γ΄ Δημοτικού, το οποίο υλοποιείται στο Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη (Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή). Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση όλων των παιδιών να γνωρίσουν διαφορετικά αθλήματα, να ανακαλύψουν τις ατομικές τους δεξιότητες και η προαγωγή της δια βίου άσκησης.

Ταξίδι στο Τένις
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με το άθλημα της αντισφαίρισης βιωματικού χαρακτήρα, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με το άθλημα της αντισφαίρισης, η καλλιέργεια ενδιαφέροντος για το άθλημα, καθώς και η ενθάρρυνση των μαθητών για ενασχόληση με αυτό, με την ενεργό συμμετοχή τους. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τις φυσικές και κινητικές τους ικανότητες. Υλοποιείται στο Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (Στρατόπεδο Παπακυριαζή), Αριστοτέλους με Δενδροποτάμου, Εύοσμος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.