Δήμος Παύλου Μελά: «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» - Θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο τα Σάββατα 5, 12, 26 Νοεμβρίου


Θεατρική παράσταση «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» με ελεύθερη είσοδο τα Σάββατα 5, 12, 26 Νοεμβρίου
Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης μας ενημερώνουν ότι συνεχίζονται οι παραστάσεις «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου, από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία της Θεανώς Αμοιρίδου, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ, τα Σάββατα 5, 12 και 26 Νοεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 19.00.

Οι θεατές καλούνται προαιρετικά, αντί εισιτηρίου, να ενισχύσουν τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Παύλου Μελά, προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε μια πολιτεία, μεγάλη σαν μικρή πλατεία που μυρμήγκια κατοικούσαν μια Μυρμηγκοπολιτεία! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Μυρμηγκοπολιτεία είναι μια καλά οργανωμένη κοινωνία που δεν έχει καιρό για χάσιμο. Όλα τα μυρμήγκια είναι συντονισμένα στους ξέφρενους ρυθμούς της εργασίας χωρίς σταματημό, της αποθήκευσης υλικών αγαθών και της προστασίας μιας παράδοσης, που τα θέλει υποταγμένα στο καθήκον. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει απ’ αυτόν τον σκοπό. Ο νεαρός μέρμηγκας Σταύρος όμως είναι διαφορετικός απ’ τα υπόλοιπα μυρμήγκια. Συγκινείται από τα χρώματα, τη φύση, το παιχνίδι, τη φιλία, την ποίηση, τη συνύπαρξη.
 
Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε ρήξη.
Πώς θα αντιμετωπίσει η συντηρητική κοινωνία των μυρμηγκιών τον νεαρό Σταύρο; Θα τον αποδεχθεί ή όχι; Και τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένας Τζίτζικας, μια πανέμορφη Χρυσή Πεταλούδα και ο φίλος του ο Ραμ Πιμ; Μία υπέροχη ιστορία που θέτει σημαντικά ερωτήματα σε μικρούς και μεγάλους για τις αληθινές αξίες της ζωής.

Μια παράσταση για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια γεμάτη χιούμορ, φαντασία, χορό και τραγούδι, που θέλει να θυμίσει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αγάπη για τη ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου, Σκηνικό – Κοστούμια - Κατασκευή: Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Τσόκλης, Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος, Χορογραφίες: Νίκος Ορτετζάτος, Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαμπριανίδου, Βοηθός Μουσικού: Δέσποινα Πραφτσιώτη, Μακιγιάζ: Ολυμπία Λαζαρίδου, Τεχνική Υποστήριξη: Μάκης Μαριάδης, Πάρης Βασιλειάδης, Ηχογράφηση: Studio Underground - Σωτήρης Νούκας, Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού: Δώρα Μπαξεβάνογλου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Τζίτζικας: Αγγελική Λιωνάκη, Σταύρος: Κωνσταντίνος Τσακίρης, Ραμ Πιμ: Μάγδα Τογκούρη, Χρυσή Πεταλούδα: Αγάπη Ουζούνη, Κος Μυρμηγκιάν/Εργάτης: Αθανασία Αποστολίδου, Ευέξαπτος/Εργάτης: Δημήτρης Τσακίρης, Κα Ούργκα/ Εργάτης: Αργυρώ Ζαρκαδούλα, Ανώνυμος/Μπαρμπα-Σταθάκης/Εργάτης: Δώρα Μπαξεβάνογλου, Κα Πιμ/Μαθήτρια/Μυρμηγκομάτ/Εργάτης: Ανατολή Φωτιάδου, Μαθήτρια/Μυρμηγκομάτ/Εργάτης: Γεωργία Αραμπατζή, Μαθήτρια/Εργάτης: Παγώνα Μπακαλάκη, Μαθήτρια/Μυρμηγκομά/Εργάτης: Μέλπω Μουρατίδου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Πολιτισμού
T: 2313302 833, 835
Email: grpol@pavlosmelas.gr
www.pavlosmelas.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.