Μουσικό Παραμύθι για όλη την οικογένεια από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


Μουσικό Παραμύθι: «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού»
της Βάνας Παπαϊωάννου

Ένα μουσικό κυριακάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια ετοιμάζει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο Θέατρο Άνετον με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ, και να απολαύσουν το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού».

Πρόκειται για ένα έργο, παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 - 1949), που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Στο παραμύθι ο συνθέτης εμφανίζεται στην παιδική του ηλικία. Η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται από οπτική απεικόνιση (βιντεοπροβολή) ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση, έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή.
 
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
Ώρα έναρξης συναυλίας: 11:30 πμ
Ώρα προσέλευσης κοινού: 11:00 πμ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.