ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΙΑΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ - Σεπτέμβριος 2023

 

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΙΑΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ - Σεπτέμβριος 2023

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου**, στις 21:00΄, έναρξη εκδηλώσεων με συναυλία με την φημισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Έλενα Παπαρίζου, στο πάρκο της οδού Ανθέων στην Περαία.

 Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου**, στις 20:00΄, «Το Πέρασμα στην Απέναντι Στεριά» Επετειακή εκδήλωση. Παρουσίαση αρχειακού ιστορικού υλικού από ερευνητικό πρόγραμμα του 1ου Γυμνασίου Περαίας, δραματοποιημένη αφήγηση και μικρασιατική μουσική, στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Περαίας (πρώην Κοχύλι). Στην εκδήλωση συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Συλλόγου «Αγάπη» Περαίας.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου**, στις 19:00΄, «Ξυπνάμε το χωριό μας», Πατινάδα στους δρόμους της Άνω Περαίας με παραδοσιακή μουσική από τα μέλη του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας με τερματισμό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος . Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: οδοί Πηγάσου (Παλιός Μύλος) - Αθανασίου Διάκου – Σμύρνης – Ανατολικής Θράκης – Κύπρου (Πνευματικό Κέντρο). Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 19:30 με μουσική και παραδοσιακά φαγητά των πρώτων κατοίκων, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών «ΑΓΑΠΗ» Περαίας και των κατοίκων εθελοντών στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με ελεύθερή συμμετοχή όλων των δημοτών.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου,** στις 20:30΄, Μουσική Λαϊκή Βραδιά στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Περαίας (πρώην Κοχύλι). Σε συνεργασία με τον ΠΟΣΠ 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου,** στις 19:30΄, Πολιτιστικό αντάμωμα και παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων, με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Χώρος έναρξης είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, η Λαμπαδηδρομία θα γίνει σε όλη την οδό Αμπελοκήπων προς την κεντρική πλατεία της Περαίας στην παραλία, όπου εκεί θα γίνει και το πολιτιστικό αντάμωμα. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στις 20:00΄ με παραδοσιακή μουσική για χορό στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Περαίας (πρώην Κοχύλι).

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου** 10:00΄ Δοξολογία, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άνω Περαία 10:45΄ Κατάθεση στεφάνων, Μνημείο Προσφυγικής Μνήμης, παραλία Περαίας 12:00΄ Γιορτή Φασολάδας, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με λαϊκό μουσικό ρεπερτόριο με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας και δημοτών.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου**, στις 20:00΄, «Περαία, ένας Αιώνας Μνήμες Προσφύγων» επετειακή θεατρική εκδήλωση, ένα ταξίδι ανάμνησης στις χαμένες πατρίδες, στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άνω Περαία. Συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Αγάπης και της σχολικής θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Περαίας.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου**, στις 20:30΄, «Πληγωμένες Πατρίδες», Θεατρική Παράσταση για τα 100 χρόνια Περαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλίπολη». Μια θεατρική παράσταση ως φόρο τιμής στην Μικρά Ασία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.