Το «ΖΩντανεύω τα Πάρκα» πάει σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη


Μετά τηv ενθουσιώδη συμμετοχή και τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων, «ΖΩντανεύω τα Πάρκα» στην Πυλαία, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, επεκτείνουν στις παιδικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και στα πάρκα των Δημοτικών Κοινοτήτων, Πανοράματος, Χορτιάτη, Εξοχής, Ασβεστοχωρίου και Φιλύρου.

Με παραστάσεις κουκλοθέατρου, μουσικοχορευτικές, αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών, που θα ξεκινήσουν στις 3 του Σεπτέμβρη, οι μικροί μας φίλοι αναμένεται να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να διασκεδάσουν με την ψύχη τους.H χαρούμενη παρέα του “SMILE MUSICAL FESTIVAL” θα προσφέρει μια μουσική παράσταση γεμάτη τραγούδια και χορό θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Η παρέα του SMILE αποτελείται από την μασκότ SMILE, το χαριτωμένο πάντα• το ελεφαντάκι •την αρκουδίτσα •το σκυλάκι• τον γατούλη •την αγελαδίτσα• και τον τίγρη. Μαζί τους οι τραγουδιστές της μουσικοπαρέας, Ζίζη η ζωηρούλα, και ο Χάρης ο ζωηρούλης, θα σας τραγουδήσουν και θα σας ξεσηκώσουν σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό show, με τραγούδια και πολλά ευχάριστα δρώμενα.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟΥ έχει κεντρική ιδέα την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στόχος της παράστασης είναι, να τονίσει την σπουδαιότητα και την ομορφιά της φιλίας για την αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών, απόψεων, γλωσσών, θρησκειών κ.α. διατηρώντας τη µμοναδικότητα και τη διαφορετικότητά τους. Το ασχημόπαπο της κλασσικής ιστορίας του Άντερσεν, περιπλανώμενο μέσα στις καλαμιές, έκανε φίλο ένα αγριόπαπο που του έδειξε πώς θα επιβιώνει και τον αποδέχθηκε με αγάπη παραβλέποντας την διαφορετικότητα τους. H παράσταση είναι διαδραστική με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνουν μέρος αυτής και να βοηθήσουν του ήρωες να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Τα παιδιά ταυτίζονται με τις κούκλες και το κοινό γίνεται μια παρέα, παιδιά και γονείς και έχουν να διηγούνται για πολύ καιρό..

Ο ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ, μέσα από το κλασικό, διαχρονικό και πολυαγαπημένο θέατρο σκιών, αναμένεται να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Σε δηλώσεις της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, τόνισε: “Η δράση “Ζωντανεύω τα πάρκα στην Πυλαία” του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώθηκε το καλοκαίρι, για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία με τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν με θέρμη. Έτσι το φθινόπωρο η δράση Ζωντανεύω τα πάρκα επισκέπτεται και τα πάρκα των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων του δήμου μας, ώστε τα παιδιά να περάσουν εξίσου ευχάριστα λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς” επισήμανε η κ. Κωνσταντινίδου.

Η είσοδος στις ΠΑΙΔΙΚΕΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσων:
  • Δ.Κ. Ασβεστοχωρίου 03/09/2023 “SMILE MOUSE MUSICAL FESTIVAL” στις 18:00 Πάρκο απέναντι από το π. Δημαρχείο
  • Δ.Κ. Εξοχή 03/09/2023 “Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής” στις 20:30 Χώρος πρασίνου, παιδική χαρά στην οδό Αγίου Στεφάνου
  • Δ.Κ. Φιλύρου 04/09/2023 “Το ασχημόπαπο” στις 18:00 Άλσος Φιλύρου (Απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο)
  • Δ.Κ. Πανοράματος 05/09/2023 “Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής” στις 20:30 Πάρκο Μακεδονομάχων (Ι. Δραγούμη στο περίπτερο)
  • Δ.Κ. Πανοράματος 06/09/2023 “Το ασχημόπαπο” στις 18:00 Πάρκο Γαλανού (Κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο)
  • Δ.Κ. Πανοράματος 07/09/2023 “Το ασχημόπαπο” στις 18:00. Πάρκο Κογκαλίδη (Δίπλα στους Προσκόπους)
  • Δ.Κ. Χορτιάτη 10/09/2023 “Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής” στις 20:30 Χώρος πρασίνου μπροστά από τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής
  • Δ.Κ. Πανοράματος 11/09/2023 “Το ασχημόπαπο” στις 18:00 Πάρκο Μπακογιάννη (Κάτω από τα γηπεδάκια στην οδό Ολύμπου)
  • Δ.Κ. Πανοράματος 10/09/2023 “Το ασχημόπαπο” στις 18:00 Πάρκο Μερκούρη (Πίσω από το παλιό ξενοδοχείο Νεφέλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.