Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά 2023” στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου


Για 3η συνεχή χρονιά ο αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός της Δυτικής Θεσσαλονίκης «Ταράτσα στα Δυτικά» ξεκινά ένα ακόμη ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, προσφέροντας μαγευτικές φθινοπωρινές βραδιές σε μικρούς και μεγάλους, με πρόσβαση σε όλους και με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Από την προσεχή Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023
η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπά στο Πολυλειτουργικό Θέατρο « ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, με ένα ποιοτικό πολυθεματικό πρόγραμμα εξαιρετικών δράσεων και παραστάσεων πολιτισμού, γεμάτες μουσική, θέατρο, βιβλιοπαρουσιάσεις, stand up comedy κ.λπ. τις οποίες οργάνωσε με μεράκι και έμπνευση το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα, τις προτάσεις και τις επιθυμίες των Δημοτών.
 
«Το φετινό πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στους δημότες μας ξεχωρίζει για την θεματολογία του και αυτό δεν έγινε τυχαία. Στόχος μας ήταν να ανοίξουμε και να διευρύνουμε τους ορίζοντές του και παράλληλα να εντάξουμε εκδηλώσεις που αφορούν στην «Μνήμη και στην Ιστορία» γιατί οι ακρογωνιαίοι λίθοι Πολιτισμού είναι η Μνήμη και η Ιστορία, οι οποίες παραμένουν ζωντανές μέσα από την έμπνευση και την δημιουργία κάθε εποχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός προσκαλώντας όλους τους δημότες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ».

«Δημιουργήσαμε τον Πολιτιστικό Θεσμό «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ» με στόχο κάθε Σεπτέμβριο ο Πολιτισμός να ενώνει γενιές, να δημιουργεί γεγονότα, να γεφυρώνει αντιθέσεις, και να καθιστά τον Δήμο μας πόλο έλξης, ανάδειξης και προβολής κάθε καλλιτεχνικής έμπνευσης και πνευματικής δημιουργίας. Φέτος οι θεματικές εκδηλώσεις της «Ταράτσας στα Δυτικά» αποκτούν και μία ακόμη διάσταση – της έμπρακτης Κοινωνικής Αλληλεγγύης – η οποία αποτελεί αξιακή προϋπόθεση της ατομικής και συλλογικής μας πολιτιστικής ταυτότητας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, τονίζοντας ότι ο Πολιτισμός της Αλληλεγγύης πάντα ένωνε και θα ενώνει τους Έλληνες. 

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά 2023” είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αντί εισιτηρίου- προαιρετικά- όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν σχολικά είδη για τις δικαιούχες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. 

Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλέφωνο: 2310771033 (ώρες επικοινωνίας: 8.00 π.μ. – 3 μ.μ.).

Το Πρόγραμμα «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»

• Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 9 μ.μ.
«Δύο Γυμνά Άσπρα Χέρια»
Θεατρικός Μουσικός Μονόλογος, με τη Μελίνα Μποτέλλη

• Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8 μ.μ.
«Ο Ουρανός πάνω από την Βουτίδα» (εκδόσεις Ζήτρος)
Παρουσίαση Βιβλίου του Βαγγέλη Κρυσταλάκου

• Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 7 μ.μ.
Αποκαλυπτήρια Μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού και Μουσική Εκδήλωση
στο κηπάριο μεταξύ Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου και οδού Μ. Αλεξάνδρου

• Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8 μ.μ.
«Ο Μικρός Πρίγκηπας»
Θεατρική Παράσταση από την Εταιρεία Θεάτρου «Μικρός Βορράς»

• Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8 μ.μ.
Μουσική Συναυλία με το Συγκρότημα «2 Φωνές»
Προβολή Ταινίας Μικρού Μήκους για τη Διαφορετικότητα

• Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8 μ.μ.
«Η Δενδρολιβανιά»
Παιδική Θεατρική Παράσταση από την Εταιρεία «Τεχνόκοσμος»

• Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8 μ.μ.
Βραδιά StandupComedy
με τη Χρύσα Κατσαρίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.