Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες της Ευρώπης που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην Ελλάδα, τα εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν τις πόρτες τους κατά την εβδομάδα των εορτασμών, από 9 έως 15 Οκτωβρίου 2023 και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή: οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά της συντήρησης σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις κ.ά.

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού 
Θεσσαλονίκη
Για την πόλη της Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας / Γραφείο Βορείου Ελλάδος.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση/ παρουσίαση του εξειδικευμένου εξοπλισμού του Εργαστηρίου Συντήρησης της Εφορείας, μέσα από την οποία θα πληροφορηθούν τον τρόπο εργασίας και τη μεθοδολογία συντήρησης των αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια, θα μπορέσουν να δουν δια ζώσης τις διαδικασίες αυτές να εφαρμόζονται σε υπό συντήρηση ευρήματα. 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2023
Τόπος: Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
‘Ώρες ξεναγήσεων:: 10:00 - 13:00
Δήλωση συμμετοχής στο 2310410185 (εσωτ. 8) και efps@culture.g

Αναλυτικό πρόγραμμα
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΕΗΣ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.