Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Η Επιτροπή Ισότητας διοργανώνει εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών στο πλαίσιο των δράσεων της για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κατά της έμφυλης βίας

Το μήνυμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών χρειάζεται ενδυνάμωση ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συστρατεύεται στην προσπάθεια με τη συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας αλλά και με τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης την ερχόμενη Πέμπτη (30/11).

Η δημοτική Επιτροπή Ισότητας που συστάθηκε μέσα στο 2022 συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά προκειμένου να αποτελέσει το επίκεντρο των δράσεων και πρωτοβουλιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην κατεύθυνση της εξάλειψης της βίας.

Επιπλέον η Επιτροπή συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση της εκδήλωσης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης- Συκεών στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης στις 6 το απόγευμα:

Ομιλήτριες στην εκδήλωση είναι η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, η συντονίστρια προγραμμάτων της ActionAid για το Φύλο Στέλλα Ελματζόγλου, η εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης και ΠΣΕΑ, αστυνόμος Β’ Κυριακή Καδεμίδου. Τη συζήτηση συντονίζει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των συμβουλίων κοινοτήτων Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών, της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και του πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Νεάπολης-Συκεών ΕΣΤΙΑ.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «τόσο η δημοτική Επιτροπή με τη λειτουργία της όσο και η εκδήλωση της Πέμπτης έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία που προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση και τον πολιτισμό μας. Στο δήμο που η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα, φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τις γυναίκες-θύματα βίας».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ιωάννα Αλεξιάδου αναφερόμενη στη δράση της Επιτροπής στέκεται στο ρόλο της που είναι η «σύζευξη» των πρωτοβουλιών σε επίπεδο δήμου με όσα πράττει η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον περιορισμό της έμφυλης βίας και την εξάλειψή της. «Δικός μας ρόλος ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να ξέρει κάθε γυναίκα ότι στον αγώνα που πρέπει να δώσει δεν είναι μόνη αλλά μπορεί να ζητήσει ανά πάσα στιγμή βοήθεια», καταλήγει η αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.