ΣΦΑΓΗ! στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων-Μενεμένης


ΣΦΑΓΗ! βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι

📅 Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ώρα 19:30
📍 Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο - Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» (Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι)

Είσοδος ελεύθερη
🔸 Μια πρωτοβουλία του Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων "Πηνελόπη Δέλτα" και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας κοινά, αυτό του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη «ΣΦΑΓΗ!» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 19:30, στην υπέροχη θεατρική σκηνή του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Η εκδήλωση έχει ψυχαγωγικό αλλά και κοινωνικό σκοπό, αφού μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει ομιλία ενημερωτικού χαρακτήρα και ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα της βίας και των σχέσεων κακοποίησης με την ψυχολόγο και μέλος των «Φύρδην Μίγδην» Ευαγγελία Καμπούρη.
Υπόθεση:
Tο έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σε μια πλατεία και περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν, αναδεικνύοντας ως νικητή το θεό της Σφαγής.
Σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου
Επιμέλεια σκηνικών/Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου
Κοστούμια: «Φύρδην Μίγδην»
ΠΑΙΖΟΥΝ: Σωτηρία Κατούνα, Χρήστος Δελτσίδης, Ρόζα Μάρκου, Μάνος Κανταλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.