Συνεχίζεται το ταξίδι στα παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού


Δύο νέα παραμύθια προστέθηκαν στο αγαπημένο εβδομαδιαίο ταξίδι των μικρών αναγνωστών, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση τους με το βιβλίο και συγκεκριμένα με τον κόσμο των παραμυθιών.
 
Το ταξίδι στα παραμύθια» αφορά βιβλιοπαρουσιάσεις παιδικών βιβλίων οι οποίες όπως είναι γνωστό πραγματοποιούνται στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού.

Τα παιδιά απολαμβάνουν τις παρουσιάσεις γιατί δεν είναι απλοί θεατές, αλλά με τρόπο διαδραστικό επεμβαίνουν και συμμετέχουν είτε ζωγραφίζοντας, είτε συζητώντας ακόμη και παίζοντας, στην πλοκή των παραμυθιών που όλα έχουν διδακτικό σκοπό.
 
• Δευτέρα 12/02/2024, ώρα 17:30 το απόγευμα
“Όταν ο βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα / Βαγγέλης Ηλιόπουλος”

Την αγάπησε με την πρώτη ματιά. Ήταν η Τίτα Γραβιέρα, η βιβλιοθηκονόμος! Αποφάσισε να βρει μια δουλειά για να ζήσουν μαζί. Δε στέριωσε όμως σε καμιά κι έτσι έγινε βοηθός της στη βιβλιοθήκη. Με τόσα βιβλία-λιχουδιές όμως πώς να κρατήσει την υπόσχεσή του και να μη δαγκώσει κανένα;
 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
χαρτόνι Α4 χρωματιστό (ό,τι χρώμα θέλετε), μαρκαδόροι
Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

• Δευτέρα 26/02/2024, ώρα 17:30 το απόγευμα
“Ο βασιλιάς Γάτος” / Altes, Marta

Η ζωή ενός γάτου δεν είναι πάντα εύκολη. Τη μια μέρα είσαι ο βασιλιάς του σπιτιού και την επομένη όλα αλλάζουν... Μια καινούργια άφιξη μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμα και για έναν γάτο.
Θα γνωρίσουμε έναν γάτο, ο οποίος είναι βασιλιάς στο δικό του σπίτι μέχρι που συμβαίνει κάτι συνταρακτικό. Εμφανίζεται κάτι αηδιαστικό που δεν μπορεί ούτε να συγκρατήσει τα σάλια του. Θα μάθει να ζει ο Βασιλιάς Γάτος με έναν σκύλο μέσα στα πόδια του;
 
Υλικά που θα χρειαστούμε: χαρτόνι Α4 γκρι, πομ πομ, ψαλίδι, κόλα, ματάκια
Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

Πρόγραμμα ξεναγήσεων σε σχολεία της περιοχής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξενάγησης στη βιβλιοθήκη.
 
Σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, πραγματοποιούνται επισκέψεις στη βιβλιοθήκη.
 
Οι ξεναγήσεις γίνονται με παιγνιώδη τρόπο κι έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, τους κανόνες, πώς μπορούν να γίνουν μέλη, και να χρησιμοποιούν τις δωρεάν υπηρεσίες μας, διασκεδάζοντας με τις βιβλιοθηκονόμους.
 
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού
Καραβαγγέλη 12 & Κατσαντώνη
Τηλ. 2310700482
Email: librarykordelio@gmail.com
Site: https://kordeliolib.openabekt.gr/
Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.