Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Gonda Van Steen


Μετά τον δεύτερο επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, οι αφίξεις αγαπημένων συγγραφέων του αναγνωστικού κοινού θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η διάθεση των δωρεάν δελτίων εισόδου έχει ξεκινήσει.

Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του ΟΜΜΘ είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλησμόνητες συζητήσεις.

Στις 12/2, προσκεκλημένοι είναι η συγγραφέας Gonda Van Steen, ο ιστορικός & επιμελητής βιβλίων Στρατής Μπουρνάζος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Gonda Van Steen Συγγραφέας, Ιστορικός, Καθηγήτρια στην Έδρα Κοραή στο King's College του Λονδίνου
Στρατής Μπουρνάζος Ιστορικός, Επιμελητής βιβλίων
Γιώργος Τούλας Δημοσιογράφος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Για δελτία εισόδου πατήστε εδώ.


Gonda Van Steen
Συγγραφέας

Η Gonda Van Steen σπούδασε κλασική φιλολογία στο Βέλγιο και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή σε κλασικές και ελληνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Princeton. 

Σήμερα είναι καθηγήτρια και κάτοχος της Έδρας Κοραή στη νεοελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα, και λογοτεχνία και διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου. 

Έχει γράψει τα ακόλουθα βιβλία: 
  • Venom in Verse: Aristophanes in Modern Greece (2000)
  • Liberating Hellenism from the Ottoman Empire (2010)
  • Theatre of the Condemned: Classical Tragedy on Greek Prison Islands (2011)
  • Stage of Emergency: Theater and Public Performance under the Greek Military Dictatorship of 1967-1974 (2015)
  • Adoption, Memory, and Cold War Greece: Kid pro quo? (2019)
Το πρώτο βιβλίο της δημοσιεύθηκε από το Princeton University Press και του απονεμήθηκε το βραβείο John D. Criticos από την Ελληνική Εταιρεία του Λονδίνου. 

Στο δεύτερο βιβλίο της επικεντρώνεται στις επαναστατικές χρήσεις των Περσών του Αισχύλου (1820) και στην περίπτωση της Αφροδίτης του Μήλου. 

Το τρίτο βιβλίο αναφέρεται στις παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών που παρουσίαζαν οι πολιτικοί κρατούμενοι του εμφυλίου πολέμου. 

To τέταρτο αναλύει τη ζωή του θεάτρου, τις επιδόσεις και τη λογοκρισία κατά την διάρκεια της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-1974. 

Από το 2013 ασχολείται με τις υιοθεσίες ελληνόπουλων που στάλθηκαν στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία τα χρόνια του 1950 και 1960. 

Κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2014 η Gonda Van Steen διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Νεοελληνικών Σπουδών της Βόρειας Αμερικής (Modern Greek Studies Association). 

Συνεχίζει να αποτελεί ενεργό μέλος του MGSA και της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου, δουλεύοντας απρόσκοπτα για την προώθηση και διάδοση των ελληνικών σπουδών στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.