"ΣΦΑΓΗ" στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία


Η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού, παρουσιάζει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία την παράσταση «ΣΦΑΓΗ» που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν ΠολάνσκιΕίσοδος ελεύθερη.

Η «ΣΦΑΓΗ!» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ένας καθρέφτης που δείχνει πάντα τον άνθρωπο γυμνό, άσχετα με το πόσα ρούχα και στολίδια, υλικής και πνευματικής φύσης, θέλει αυτός να στολιστεί. Είμαστε βάρβαροι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό είναι το επαναλαμβανόμενο μήνυμα του έργου. Είναι η φρικαλέα ανισορροπία ανάμεσα στη μικρότητα του ανθρώπου και τις φιλοδοξίες του, ανάμεσα στην υποβόσκουσα βαρβαρότητά μας και τη δυνατότητά μας να δημιουργούμε μοναδικά έργα τέχνης. Όμως, σε τι ωφελεί η τέχνη, αν δεν βελτιώνει τον άνθρωπο, αν δεν τον κάνει να αναζητά την τελειότητά του, παρά τον μεταμορφώνει σε όργανο ματαιοδοξίας;

Η παράσταση που «άνοιξε» το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού επιστρέφει στη βάση της για μια ακόμα φορά το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο, υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Υπόθεση:
Tο έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σε μια πλατεία και περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν με κωμικοτραγικό τρόπο, αναδεικνύοντας ως νικητή το θεό της Σφαγής.

Σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου
Επιμέλεια σκηνικών/Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου
Κοστούμια: «Φύρδην Μίγδην»

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σωτηρία Κατούνα, Χρήστος Δελτσίδης, Ρόζα Μάρκου, Μάνος Κανταλάς

ΣΦΑΓΗ!
Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι
Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, ώρα 20:00
Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, Περαία
Υπό την αιγίδα του Thermaikos Municipality - Δήμος Θερμαϊκού
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.