Δήμος Παύλου Μελά: Έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του τόπου στην Υπόγεια Διάβαση


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Ασλανίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αδαμαντία Αγκούτογλου και το Τμήμα Πολιτισμού σας προσκαλούν στην έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας “Η Ιστορία του τόπου μας μέσα από εικόνες” Τόπος, χρόνος, άνθρωποι “Σημείο 0”.

Η εκδήλωση της έναρξης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο «Υπόγεια Διάβαση Εναλλακτική Υπόγεια Διαδρομή», οδός Λαγκαδά 223, Σταυρούπολη.

Διάρκεια έκθεσης:
Πέμπτη 18 Απριλίου έως Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές Δευτέρα έως Παρασκευή. 09:00 - 20:30, Σάββατο 09:00 - 14:00

Η έκθεση αποτελείται από εικόνες του τόπου, των γεγονότων, των ανθρώπων, των συναισθημάτων, εικόνες της ζωής, εικόνες που συνδέονται και ξεδιπλώνονται στον χρόνο. Μία καταγραφή που φιλοδοξεί να αφηγηθεί την ιστορία του τόπου, να την εμπλουτίσει, να τη διασώσει, να την κληροδοτήσει, να παρουσιάσει και να ερμηνεύσει την πολιτιστική του ταυτότητα.
 
Στην έκθεση αρχικά παρουσιάζεται υλικό από το Ιστορικό Αρχείο Σταυρούπολης που έχει στην κατοχή του ο Δήμος και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διετούς προσπάθειας υπό την ευθύνη του Σπύρου Λαζαρίδη.
 
Στη συνέχεια με πολλαπλές εκθέσεις, τοπικές και θεματικές, θα φτάσουμε μέχρι το σήμερα, με εικόνες που συνθέτουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και αποτελούν τη σύνδεση με το παρελθόν και το μέλλον.
 
Πρόθεση του δήμου είναι η έκθεση να έχει έναν διαρκή χαρακτήρα, να εμπλουτίζεται με νέο υλικό και να κορυφωθεί εντός του 2024, έτος που συμπληρώνονται 110 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προσφυγικού οικισμού της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.