"Ημέρες Θεάτρου" στο Δήμο Καλαμαριάς από 20 έως 27 Μαρτίου


Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και δια βίου μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που είναι στις 27 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Θεατρικής Αγωγής της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο: «Ημέρες Θεάτρου» οι οποίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου με ανοιχτά μαθήματα θεατρικής αγωγής, στο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου (Α. Παπανδρέου 35) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27/3. Τα ανοιχτά αυτά μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και σε ενήλικες. Στόχο έχουν οι συμμετέχοντες να πάρουν μια γεύση θεατρικής αγωγής. (Δηλώσεις συμμετοχής με προεγγραφή: στη θεατρολόγο του τμήματος Κουνταρδά Μαριάντζελα, 2313314414).

Επίσης, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία της Καλαμαριάς. Έτσι, τη
Δευτέρα 23/3 στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικισμού Καραμπουρνάκι (Κούσκουρα 32) θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα με θέμα τον εορτασμό της εθνικής επετείου και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Κάθε θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα δομείται πάνω σε συγκεκριμένες θεατρικές τεχνικές, αξιοποιώντας στοιχεία και πρακτικές του εκπαιδευτικού δράματος με το οποίο ο εμψυχωτής κατευθύνει τις δραστηριότητες σύμφωνα και με τον εκπαιδευτικό στόχο που έχει θέσει.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική παρέμβαση που χρησιμοποιεί το θέατρο και τις διάφορες μορφές δραματικής έκφρασης, ως εργαλείο εκμάθησης συγκεκριμένων εννοιών ή επιστημονικών πεδίων πάνω σε επιλεγμένα θέματα ιστορικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εφηβείας κ.α., σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του αναλυτικού προγράμματος των σχολείων.

Στόχος είναι, οι μαθητές μέσω του εκπαιδευτικού δράματος και των τεχνικών που εφαρμόζονται, να αποκτήσουν βιωματική γνώση και κοινωνικές δεξιότητες όπως ενσυναίσθηση, κριτική σκέψη και διερευνητική ματιά στα γεγονότα.

Επιπλέον, την Πέμπτη 26/03 θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους ( ηλικίας από 1,5-3 ετών) στη Νέα Παιδική Βιβλιοθήκη (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Αϊ Γιάννης. Προεγγραφές 2313314413).

Τέλος, δε θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι και οι ενήλικες δημότες κοντά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Αργυρουπόλεως 34, 2310 423-233). Οι ενήλικες θα παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό μάθημα θεατρικής αγωγής που σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24/03 από τη θεατρολόγο του τμήματος θεατρικής αγωγής, Κουνταρδά Μαριάντζελα). Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο Τμήμα Θεατρικής Αγωγής του Νέου Πολιτιστικού του Δήμου Καλαμαριάς (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Αϊ Γιάννης), λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο ομάδες θεατρικής αγωγής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη θεατρολόγο του τμήματος Κουνταρδά Μαριάντζελα, τηλ. 2313 314 414

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.