Χριστουγεννιάτικη Διαδικτυακή «Γιορτή Αγάπης» σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ.-19:00 μ.μ. ζωντανά με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού παρουσιάζει ένα ξεχωριστό εορταστικό μουσικό δρώμενο.

Κάθε χρόνο, στις 23/12 οι μαθητές γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μέσα στις σχολικές μονάδες. Τα παιδιά γίνονται ηθοποιοί, χορωδοί και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους, μέσα σε ήχους από κάλαντα και τραγούδια.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικη Διαδικτυακή «Γιορτή Αγάπης» και δίνει το βήμα στους μαθητές και στα σχολεία της να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά των Χριστουγέννων και να παίξουν μουσική με τις δικές τους χριστουγεννιάτικες νότες.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ.-19:00 μ.μ ζωντανά με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού και οι μαθητές του θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό μουσικό δρώμενο με κάλαντα, θεατρικά έργα, χριστουγεννιάτικα έθιμα και τραγούδια, παραμύθια και σταυρόλεξα, που ετοίμασαν μικροί και μεγάλοι μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και από τις ιδιαίτερες πατρίδες κάποιων μαθητών/τριών, τη Ρωσία και την Αλβανία.

Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές body percussion (χτυπήματα πάνω στο σώμα), νάιλον σακούλες και τύμπανα που φτιάξανε οι μαθητές από ρόδες αυτοκινήτων. Τα καπέλα φτιάχτηκαν από χαρτόκουτα που υπήρχαν στο σχολείο και όλες οι κινήσεις και οι χορογραφίες, βασίζονται στις ιδέες και την φαντασία των μαθητών. Με τα υλικά – μουσικά όργανα τα παιδιά πρεσβεύουν την αειφορία και την επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων, δηλαδή την “ανακύκλωση”.

Η παρουσίασή θα ξεκινήσει με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ» με σκοπό το σχολείο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Θα ακολουθήσει ένα body percussion, πάνω σε ένα απόσπασμα από τα δημοφιλέστερα έργα του Ρώσου συνθέτη Τσαϊκόφσκι, το Ρωσικό Χορό, από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι “Ο Καρυοθραύστης”.

Στη συνέχεια θα ακουστούν κάλαντα Ελληνικά, Αλβανικά και Ρωσικά και η εκδήλωση θα κλείσει με τα τρίγωνα κάλαντα και τα Μωραΐτικα κάλαντα, έτσι όπως τα φαντάστηκαν και διασκευάσαν οι μαθητές.

Υπεύθυνη της μουσικής ομάδας είναι η μουσικός του σχολείου κ. Ηλέκτρα Καρακατσάνη με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Παπαδόπουλο Στέργιο.

Το μουσικό δρώμενο θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση: www.webtv.kmaked.eu στο πλαίσιο της εορταστικής διαδικτυακής εκδήλωσης “Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης” σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας που προγραμματίστηκε για εκείνη την ημέρα.

Πηγές: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.