Το "ταξίδι στα παραμύθια" συνεχίζεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου ΚορδελιούΑπό την Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και από το Τμήμα Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού, ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων παιδικών βιβλίων που πραγματοποιούνται στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού.

Όπως είναι γνωστό πρόκειται για το αγαπημένο εβδομαδιαίο ταξίδι των μικρών μας αναγνωστών στο κόσμο του βιβλίου με στόχο την φιλαναγνωσία και την εξοικείωση τους με το βιβλίο και συγκεκριμένα με τα παραμύθια.
 
Τα παιδιά με τρόπο διαδραστικό επεμβαίνουν και συμμετέχουν στην πλοκή των παραμυθιών που όλες έχουν διδακτικό σκοπό, ζωγραφίζοντας, συζητώντας και παίζοντας.
 
Παράλληλα συνεχίζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη για τα σχολεία της περιοχής, το οποίο έχει και φέτος μεγάλη συμμετοχή σχολείων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.
 
Οι ξεναγήσεις γίνονται με σύγχρονο εκπαιδευτικό ευχάριστο, διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο κι έχουν πάντα παιδαγωγικό χαρακτήρα.
 
Τα παιδιά ενημερώνονται από τις Βιβλιοθηκονόμους για τον τρόπο και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης, για τα είδη των βιβλίων, πώς μπορούν να γίνουν μέλη και να χρησιμοποιούν τις δωρεάν παροχές της κ.α
 
Επειδή η συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα ξεναγήσεων είναι μεγάλη, οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μόνον κατόπιν ραντεβού.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  - ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 13/11/2023, ώρα 17:30 μμ
“Ριχάρδος ο ξεροκέφαλος / Ιωάννα Κυρίτση - Τζιώτη”

Τον λένε Ριχάρδο και είναι ξακουστός για την ξεροκεφαλιά του!
Σαν βασιλιάς που είναι, μπορεί να νομίζει για σωστά τα πιο κουτά πράγματα και να δίνει τις πιο παράλογες διαταγές!
 
Για παράδειγμα, να διατάζει το κορίτσι του να μένει σε έναν ροζ πύργο και να φορά μόνο ροζ, ενώ το αγόρι του σε έναν γαλάζιο και να φορά μόνο γαλάζια ρούχα. . .
 
Ευτυχώς που τα δίδυμα παιδάκια του μεγαλώνουν γρήγορα και βάζουν μαζί τάξη σε όλους τους μπελάδες, σε όλες τις αδικίες και συμφορές που η ξερή του η κεφάλα έχει φέρει στη χώρα.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
μαρκαδόροι ή ξυλομπογιές, ψαλίδι, κόλλα, 1 χαρτόνι Α4
Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

Δευτέρα 27/11/2023, ώρα 17:30 μμ
Παρουσίαση του βιβλίου “Ένα αλλιώτικο μυστικό”. Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου Πηνελόπη Μήτσιου.

Ένα μυστικό "αλλιώτικο" έχουν δύο αδελφάκια στο σχολείο και η περιέργεια όλων τους φέρνει σε δύσκολη θέση! Θέλουν το μυστικό τους ασφαλές, αλλά καθημερινά πιέζονται για να το αποκαλύψουν!

Ένα παραμύθι που μιλάει στα παιδιά με γλυκό τρόπο για την αγάπη, την ομαδικότητα, την κοινωνική αποδοχή, τη διαφορετικότητα, την προσφορά, τη διακριτικότητα αλλά και τη σημασία της συμπαράστασης στη ζωή!

Υλικά που θα χρειαστούμε: μαρκαδόροι
Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.